Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Propunerile de modificare a proiectului iniţial aparţin Marii Britanii, care a stabilit şase condiţii pe care Irakul va trebui să le respecte în decurs de câteva zile dacă doreşte să evite un război.

Între altele, preşedintele irakian Saddam Hussein ar trebui să facă o declaraţie televizată prin care să admită că în trecut a încercat să ascundă arme de distrugere în masă si că a decis ulterior să renunţe la acestea. De asemenea, Bagdadul trebuie să permită unui număr de 30 de oameni de ştiinţă irakieni să fie interogaţi în străinătate.

Washingtonul a declarat că apreciază eforturile făcute de Marea Britanie, dar – după cum a precizat purtătorul de cuvînt la Casei Albe Arie Fleisher - preşedintele Bush consideră că eforturile diplomatice se află în fază finală. Fleisher a mai precizat că George Bush a avut consultări telefonice cu liderul de la Kremlin Vladimir Putin care este sceptic în legătură cu adoptarea noii rezoluţii.

Cu o zi în urmă, ministrul spaniol de externe Ana Palacio a declarat că proiectul noii rezoluţii referitoare la Irak ar putea fi chiar retras în cazul în care se va dovedi că nu va avea sanşe de a fi adoptat
XS
SM
MD
LG