Linkuri accesibilitate

Delegaţie FMI la Chişinău pentru revizuirea programului de colaborare


O misiune a Fondului Monetar International soseste la Chisinau pentru a revizui a doua oara programul de colaborare cu Guvernul Republicii Moldova semnat in anul 2000 si pentru a evalua respectarea angajamentelor asumate.

Printre problemele care vor fi discutate se numara adoptarea unei legi privind introducerea inspectiei marfurilor inainte de a fi importate in Republica Moldova, lege asupra careia exista mari divergente intre Guvern si FMI, reducerea deficitului bugetului consolidat, in conditiile cheltuielilor suplimentare pentru noua reforma teritorial-administrativa si in vederea eventualei federalizari a Republicii Moldova.

Reprezentantul permanent al FMI la Chisinau, Edgardo Ruggiero a declarat ca misiunea va insista asupra eliminarii restrictiilor la exportul de cereale si va examina rezultatele economice pentru anul trecut si pentru primele doua luni ale anului curent, cand inflatia a depasit nivelul de 1,8% lunar.

In cazul unui scenariu optimist FMI ar putea debloca doua transe in valoare de 25 milioane de dolari din creditul de 147 milioane la inceputul verii, a declarat Ruggiero.
XS
SM
MD
LG