Linkuri accesibilitate

17 grupări infracţionale implicate în dosarul Banca Transilvania


17 grupări infracţionale sînt implicate în afacerile oneroase cercetate în prezent în dosarul referitor la Banca Transilvania.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Parchetul Naţional Anticorupţie a extins cercetările în acest dosar după ce a identificat cele 17 grupări care ar fi obţinut credite pe care nu le-au mai restituit. Potrivit aceloraşi surse, noile cercetări vizează peste o sută de administratori de firme care nu au respectat destinaţia creditelor acordate de Banca Transilvania.

În rechizitoriu, procuratura susţine că în perioada 2000-2001, 42 de persoane ar fi obţinut prin documente incomplete şi date false credite de peste 150 de miliarde lei de la Sucursala din Bacău a Băncii. Sumele au recuperate doar parţial.

Capetele de acuzare sînt asociere în vederea săvîrşirii de infracţiuni, înşelăciune bancară, fals şi uz de fals, folosirea creditelor în alte scopuri şi spălare de bani. În arest se află zece persoane. Iosif Pop, fostul preşedinte al Băncii Transilvania şi Nicolae Tarcea director al Direcţiei juridice vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG