Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Academia Caţavencu, Agenţia de Monitorizare a Presei şi Blocul Naţional Sindical au propus, ca reacţie la "revenirea în forţă a securiştilor în asaltul asupra CNSAS", formarea, în dimineaţa zilei de marţi, a unui lanţ viu în jurul Palatului Parlamentului.

Mircea Toma, preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei, unul din organizatorii protestului, ne-a declarat că ideea protestului există de multă vreme, anume după ce s-a constatat blocajul din Cadrul CNSAS.

Reamintim că subcomisia parlamentară care s-a ocupat cu verificarea crizei de la CNSAS a propus, miercurea trecută, revocarea actualei componenţe a Colegiului, iar pînă la numirea de către Parlament a noilor membrii, conducerea instituţiei să fie asigurată de un Birou interimar.

Fostul preşedinte Emil Constantinescu i-a solicitat actualului şef al statului, Ion Iliescu, să intervină, printr-un mesaj adresat Parlamentului, pentru a preveni încălcarea Legii Ticu, privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securităţii ca poliţie politică.
XS
SM
MD
LG