Linkuri accesibilitate

Acţiuni de sabotaj (irakian?) la graniţa cu Kuweitul


Observatori al Naţiunilor Unite, plasaţi în zona de graniţă dintre Irak şi Kuweit au descoperit că gardurile electrice instalate în această zonă au fost tăiate în mult locuri. Incidentul pare să se fi petrecut miercuri. Fred Ekhard, purtător de cuvînt al Naţiunilor Unite, a declarat că în regiune au fost văzute mai multe persoane îmbrăcate civil şi care circulau în maşini fără număr de înmatriculare.

Unii dintre ei s-au declarat membri ai marinei americane. Oficialităţil amerciane nu au comentat încă aceste aspecte. În Kuweit, la graniţa cu Irakul, se află zeci de mii de soldaţi americani şi britanici, pregătiţi pntru un eventual atac asupra Irakului.

Ieri, Kim Wilkinson, directorul comunicaţiilor strategice de la Comandamentul central din Tampa, Florida, a declarat că Saddam Hussein a ordonat procurarea de uniforme identice cu cele ale trupelor americane şi britanice.

Ele ar urma să fie distribuite trupelor paramilitare Fedayeen, care să provoace incidente imputabile Statelor Unite şi Marii Britanii, sub forma represaliilor asupra populaţiei civile din Irak.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG