Linkuri accesibilitate

Răspunsul Ministerului Finanţelor la criticile exprimate de Avocatul Poporului


Ministerul Finanţelor Publice şi Trezoreria statului nu au, prin lege, competenţa de a bloca conturile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, avînd numai rolul de a efectua operaţiunile de încasări şi plăţi dispuse de persoanele autorizate de Casa Naţională, se spune într-un comunicat al Ministerului finanţelor publice, citat de Mediafax.

Comunicatul răspunde la raportul special anual al Avocatului Poporului privind sistemul sănătăţii, în care se spune că fondurile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate sînt blocate de Ministerul Finanţelor, ceea ce duce, în mare măsură, la disfuncţii în sistemul naţional de asigurări de sănătate.

Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a declarat ieri la o conferinţă de presă că e posibil ca destinaţia banilor pentru Casa Naţională de Asiguărări de Sănătate să fie schimbtă şi a sugerat că e necesară transparenţa circulaţiei banilor plătiţi de cetăţeni pentru asigurările de sănătate.

Reforma sistemului de sănătate trebuie gîndită cu "mai mult curaj" a declarat premierul Adrian Năstase, la videoconferinţa cu prefecţii, adăugînd că, din cauza mentalităţilor învechite şi a organizării necorespunzătoare, această rteformă "bate pasul pe loc".
XS
SM
MD
LG