Linkuri accesibilitate

Normele de aplicare a ordonanţei privind acordarea ajutoarelor de încălzire


Familiile care şi-au achitat integral şi la termen facturile de plată a energiei termice vor beneficia de o reducere cu zece la sută a sumelor facturate în perioada ianuarie-martie 2003, potrivit normelor de aplicare a ordonanţei privind acordarea ajutoarelor de încălzire – norme aprobate în şedinţa de joi a Guvernului.

Familiile care, pînă la sfîrşitul anului viitor, vor achita la termenele scadente facturile la căldură vor fi scutite de la plata penalităţilor facturate pînă în prezent de furnizorul de energie termică.

Se mai prevede amînarea plăţii penalităţilor pentru familiile care îşi vor achita facturile curente şi sumele restante la plata energiei termice pînă la 31 martie 2003 şi acordarea, de la bugetele locale, a unor ajutoare de urgenţă în vederea stingerii datoriilor către distribuitorii de energie termică pentru familiile care beneficiază de ajutor social şi au restanţe la plata întreţinerii.

Este prevăzută şi posibilitatea majorării cu 20 la sută a sumei maxime ce se poate acorda cu titlu de ajutor pentru încălzirea locuinţei pentru familiile care au venituri medii nete de pînă la 750.000 lei/persoană.

Pentru a primi ajutoarele sociale stabilite de Guvern pentru plata energiei termice, familiile beneficiare trebuie să depună, pînă la data de 20 a fiecărei luni, o cerere la primăria localităţii sau a sectorului în care domiciliază.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG