Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Vizita şefului inspectorilor ONU, Hans Blix şi a directorului Agenţiei de monitorizare nucleară, Mahomed El Baradei vine după ce trei specialişti irakieni au acceptat să discute cu inspectorii Naţiunilor Unite. Blix şi El Barady vor prezenta următorul raport privind dezarmarea irakului Consiliului de Securitate ONU pe 14 februarie.

Şeful misiunii ONU pentru dezarmarea Irakului, Hans Blix, a declarat că decizia Bagdadului de a permite intervievarea unui biolog irakian în absenaţa oficialilor guvernamentali arată dorinţa autorităţilor locale de a fi mai cooperante. Blix a spus, însă, că se aşteaptă şi la concesii suplimentare după vizita sa la Bagdad, care începe astăzi. Irakul ar putea permite survolarea teritoriului său de către avioane de recunoaştere.

Preşedintele american George Bush a avertizat, însă, că orice încercare a Irakului de a da dovadă de mai multă colaborare ar putea fi de fapt o tentativă de a cîştiga timp şi de a isca confuzie. Jocul s-a terminat, a afirmat liderul de la Washington, cerînd Naţiunilor Unite să nu se lase înşelate de un dictator precum Saddam Hussein. Preşedintele Bush a atenţionat că Statele Unite vor acţiona pe cont propriu dacă Naţiunile Unite nu se mobilizează.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG