Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


şi convingătoare privind nerespectarea de către Irak a obligaţiilor care îi revin în legătură cu problema deţinerii armelor de distrugere în masă, se spune într-o declaraţie difuzată de guvernul Romaniei.

"România susţine necesitatea asumării hotărîte de către Consiliul de Securitate, de către întreaga comunitate internaţională, a responsabilităţii aplicării rezoluţiilor ONU privind dezarmarea Irakului", se precizează în declaraţie.

“Înţelegînd pericolele pe care le prezintă atitudinea regimului de la Bagdad, considerăm”, se suţine în declaraţie, “că membrii comunităţii internaţionale trebuie să acţioneze solidar pentru a face faţă pericolului reprezentat de armele de distrugere în masă.

Ne exprimăm încrederea în forţa relaţiei trans-atlantice şi în acţiunea unitară a statelor democratice. Suntem convinşi că astfel se va asigura fundamentarea celei mai potrivite decizii pentru a pune capăt ameninţării globale pe care o reprezintă armele de distrugere în masă deţinute de regimul irachian”.
XS
SM
MD
LG