Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Blair a venit la întîlnirea din localitatea franceză Le Touquet cu scopul de a-l convinge pe Chirac să sprijine o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU privind o eventuală acţiune militară în Irac.

Dar Chirac insistă în continuare să li se acorde inspectorilor ONU cît timp vor considera necesar pentru a stabili dacă Guvernul lui Saddam Hussein ascunde arme de distrugere în masă. Franţa consideră că inspecţiile au fost eficiente şi aşteaptă să vadă ce va spune secretarul de stat american Colin Powell mîine în faţa Consiliului de Securitate şi ce va spune şeful inspectorilor Hans Blix la 14 februarie, a spus Chirac la conferinţa de presă comună cu Blair.

Blair sprijină poziţia administraţiei americane că a început să se epuizeze timpul ca Saddam să renunţe la armele de distrugere în masă şi că forţa ar putea fi singura cale de a-l dezarma. Chirac este adeptul temporizării şi insistă că decizia privind o acţiune militară trebuie să revină Consiliului de securitate şi nu Statelor Unite.
XS
SM
MD
LG