Linkuri accesibilitate

Întîlnirile diplomatice ale ministrului de externe Geoană la New York


Ministrul de externe Mircea Geoană care se află la New York, s-a întîlnit cu secretarul general ONU Kofi Anann, cu ambasadorul Statelor Unite la ONU şi cu cel al Germaniei – ţara care deţine acum, pentru o lună, preşedinţia Consiliului de securitate.

România speră să obţină calitatea de membru nepermanent al Consiliului de securitate ONU anul viitor. Potrivit ministrul de externe Geoana, România ar avea sprijinul tărilor central şi est-europene.

Discutiile de la Naţiunile Unite au fost însă dominate de criza Irakiana. În ceea ce priveşte posibila participare a României la o intervenţie împotriva Irakului, Geoană a declarat că subiectul rămîne deschis, pînă la clarificarea poziţiilor pe scena internaţională, dar a precizat că acest subiect se va afla pe ordinea de zi a şedinţei CSAT din 10 februarie.



Ministrul român de externe se va afla marţi la Washington, unde va avea întrevederi la Departamentul de Stat al SUA, la Departamentul de Comerţ, va susţine o prelegere pe tema relaţiilor transatlantice la Universitatea "John Hopkins", se va întîlni cu senatori americani, iar în zilele următoare, în programul vizitei sale în Statele Unite figurează întîlniri la Pentagon, la Banca Mondială şi FMI.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG