Linkuri accesibilitate

Social-democraţii germani pierd alegerile în 2 landuri


Social democraţii cancelarului german gerhard Schroeder au suferit o înfrîngere semnificativă în alegerile care au avut loc ieri în landurile Saxonia inferioară şi Hessa, scrutin considerat primul test al încrederii electoratului după alegerile generale din septembrie anul trecut.

Potrivit rezultatelor preliminare, social democraţii nu au reuşit să obţină puterea în Hessa şi au pierdut alegerile în Saxonia inferioară – landul natal al lui Schroeder. Creştin Democraţii au cîştigat în acest land puţin peste 48 la sută din voturi, şi şi-au sporit majoritatea în Hessa de la 43 la 49 la sută.

Observatorii sînt de părere că mesajul anti-război al lui Schroeder nu a fost de ajuns pentru a risipi îngrijorarea electoratului faţă de creşterea impozitelor, a şomajului şi faţă de stagnarea economiei.

Aceste rezultate conferă creştin democraţilor o majoritate sporită în camera superioară a parlamentului – Bundesrat – ceea ce îl va forţa pe Schroeder să încerce să coopereze cu opoziţia în votarea anumitor legi.
XS
SM
MD
LG