Linkuri accesibilitate

Fenian: cuvîntarea asupra stării Uniunii: o declaraţie de agresiune făţişă


Autorităţile comuniste de la Fenian îl acuză pe şeful Casei Albe că a formulat o “declaraţie de agresiune făţişă” împotriva Coreei de Nord.

Ministerul de externe nord- coreean a reacţionat astfel la discursul despre starea Uniunii rostit săptămîna aceasta în Congres, în care George W. Bush a spus între altele, că nord-coreenii încearcă să şantajeze întreaga lume cu programele militare nucleare.

Autorităţile de la Fenian consideră declaraţiile respective chiar un atac îndreptat împotriva sistemului din Coreea de Nord. Într-un comunicat al diplomaţiei nord-coreene se spune că această ţară “nu va asista pasiv la intenţiile americane de a destabiliza Coreea de Nord”.

Documentul solicită din nou tratative directe cu Washingtonul. Recent autorităţile de la Fenian au decis retragerea din tratatul de neproliferare atomică şi au expulzat experţii internaţionali care monitorizau instalatiile nucleare din Coreea de Nord. Statele Unite intentionează să aducă aceasta problemă în fata Consiliului de Securitate în pofida opoziţiei comuniştilor de la Fenian.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG