Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


adăugînd că Irakul îşi poate uni eforturile cu grupările teroriste pentru a ataca America. La Washington, purtătorul de cuvînt al Casei Albe Arie Fleisher declară că preşedintele Bush continuă să creadă încă în posibilitatea de a convinge Irakul să se dezarmeze de bună voie, însă a subliniat că eforturile diplomatice au intrat în faza finală.

Pe de altă parte, generalul Richard Myers, şeful statelor majore reunite ale SUA, a confirmat indirect că în nordul Irakului operează deja trupe americane. Myers s-a abţinut să dea amănunte, însă a spus că nu există “un număr semnificativ” de efective militare americane în nordul Irakului.

Secretarul de Stat american Colin Powell s-a oferit să se implice în găsirea unui loc unde preşedintele Saddam Hussein s-ar putea exila pentru a evita în acest fel un război. Liderul de la Bagdad a răspuns agresiv declarînd că Statele Unite “îşi vor frînge gîtul” dacă vor ataca Irakul, adăugînd că ţara sa nu trebuie confundată cu Afganistanul, pentru ca are capacităţi importante pentru a face faţă unui atac american.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG