Linkuri accesibilitate

Octav Cozmîncă reia ideea comasării ministerelor administraţiei publice şi de interne


Ministerul Administraţiei Publice locale şi Ministerul de Interne va fi transformat într-un singur minister. Această idee a fost relauată ieri de Octav Cozmîncă, ministrul administraţiei publice, după ce apăruse în urmă cu o sptămînă în proiectul unei ordonanţe de urgenţă privind regionalizarea Romaniei. Ordonanţa se va rediscuta la guvern, după cum a declarat premierul Năstase.

"Unirea celor două ministere se va putea face, odată cu restructurarea guvernului, dacă acest lucru se va întîmpla pînă la alegerile parlamentare", a spus Octav Cozmâncă. El s-a pronunţat pentru reducerea numărului actual de ministere, de la 24 la maxim 17.

Octav Cozmîncă a apreciat că Ministerul de Interne şi Ministerul Administraţiei Locale au foarte multe lucruri în comun, "chiar şi numai pentru faptul că Ministerul de Interne s-a demilitarizat". După cum se ştie, însă, poliţia nu s-a demilitarizat încă, iar parlamentarii din opoziţie au criticat această propunere, care ar putea avea consecinţe negative asupra procesului democratic în condiţiile în care Ministerul de Interne întîrzie să se demilitarizeze.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG