Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Şeful statului a precizat că alegerile prezidenţiale ar putea fi organizate cu două luni înainte de terminarea mandatului actualului preşedinte, respectiv în octombrie 2004, dar instalarea noului preşedinte să se facă după 1 ianuarie 2005. Ion Iliescu îşi va încheia actualul mandat de şef al statului în luna decembrie 2004.

Iliescu a declarat că actuala Constituţie a Romîniei prevede posibilitatea organizării de alegeri parlamentare după trei luni de la încheierea mandatului actualului Parlament. El a adăugat că, astfel, alegerile parlamentare ar putea fi organizate în martie 2005.

Şeful statului a precizat că unul din motivele decalării alegerilor prezidenţiale de cele parlamentare este ca anumite partide să nu mai beneficieze de "rolul de locomotivă al unui candidat".

PNL, UDMR şi PNŢCD s-au declarat de acord cu decalarea alegerilor parlamentare de cele prezidenţiale, deşi au criticat inconsecvenţa propunerilor pe această temă şi raţiunile care le-au deteminat, în timp ce PD şi PRM s-au pronunţat categoric împotrivă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG