Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Traian Băsescu a declarat ulterior: „Încercarea mea de a avea o nouă discuţie cu primul ministru a fost un eşec. Dînsul l-a delegat pe domnul prefect să-l reprezinte. Constatatarea mea este că domnul prefect are un singur punct de vedere: să se renunţe la trei din cele cinci componente ale creditului acordat de BEI în anul 2000”.

Primarul a mai spus că i-a explicat prefectului că fondurile pentru cele trei componente ale creditului BEI – adică pentru Pasajul Basarab, parkingul de la Gara de Nord şi Modernizarea Tramvaielor nu pot fi utilizate pentru alte proiecte decît cele stabilite de comun acord cu banca. Nu s-a înţeles acest lucru şi astfel Capitala pierde investiţii în valoare de 134 de milioane de Euro, a mai spus Băsescu.

Prefectul Gabriel Oprea a spus la rîndul său că i-a sugerat primarului general “să respecte regula jocului, să respecte hotărîrile Consiliului General în privinţa creditelor BEI, deoarece consilierii generali reprezintă interesele aceloraşi bucureşteni care l-au ales şi pe dînsul în funcţia de primar general”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG