Linkuri accesibilitate

Doi emisari în drum spre Fenian: din partea Naţiunilor Unite şi a Australiei


În timp ce continuă eforturile diplomatice pentru rezolvarea crizei nucleare nord-coreene, agenţia oficială de ştiri de la Fenian insistă aupra unor discuţii directe cu Statele Unite.

Săptămîna trecută, Fenianul s-a retras din tratatul de neproliferare nucleară, anunţînd apoi că ar putea relua testarea rachetelor pe care le construiesc, măsuri care au generat îngrijorare pe plan internaţional. Statele Unite au spus că doresc să “discute”, dar nu să “negocieze” cu Coreea de Nord.

Între timp trimisul Naţiunilor Unite Maurice Strong a plecat la Fenian pentru a evalua situaţia umanitară din Coreea de Nord. În acelaşi avion spre Fenian a călătorit şi primul asistent al ministrului australian al afacerilor esterne şi al comerţului, Murray McLean, care a spus la rîndul lui:

“Trei dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai Australiei: Japonia, China şi Coreea de Sud se află în această regiune, astfel că există motive serioase de îngrijorare dacă peninsula va fi nuclearizată, ceea ce ar însemna destabilizarea zonei”.
XS
SM
MD
LG