Linkuri accesibilitate

Comisie specială pentru elucidarea cauzelor incendiului din clădirea guvernului moldovean


Guvernul de la Chisinau a instituit o comisie speciala pentru elucidarea cauzelor incendiului care s-a produs ieri seară în cladirea executivului. Primul ministru Vasile Tarlev a declarat că potrivit datelor operative, incendiul a izbucnit în biroul vicepremierului Vasile Iovv din cauza unui scurtcircuit, ancheta examinînd însa toate versiunile, inclusiv cea că incendiul ar fi fost provocat în mod intentionat.

Cel mai mult au avut de suferit trei birouri de la etajul cinci - ale vicepremierilor Vasile Iovv si Valerian Cristea, precum si biroul negociatorului şef cu Tiraspolul, Vasile Sturza. Potrivit primului ministru, focul nu a distrus documentele importante aflate în birouri.

O nota informativa pe care Departamentul situatii exceptionale a expediat-o astăzi dimineaţă Guvernului menţioneaza că incendiul, care a fost stins abia dupa doua ore de la izbucnire si care s-a extins pe o suprafaţă de 144 de metri pătraţi, a distrus complet birourile vicepremierului Vasile Iovv si al şefului grupului de experti pentru negocierile cu Tiraspolul, Vasile Sturza.
XS
SM
MD
LG