Linkuri accesibilitate

Hans Blix despre inspecţiile ONU întreprinse pînă acum în Irak


„Experţii ONU în armamente nu au găsit nici o dovadă echivalentă cu un corp delict, în cursul inspecţiilor efectuate în Irak, în căutare de arme de distrugere în masă“ a declarat Hans Blix, şeful corpului de inspectori ONU pentru armamente.

'Inspecţiile noastre din Irak durează deja de două luni şi activităţile noastre s-au desfăşurat în mişcări acoperind din ce în ce mai mult teritoriu. Nu am găsit nici o dovadă care să fie echivalentul unui corp delict. Desigur, dacă vom găsi ceva deosebit, vom raporta acest lucru de îndată Consiliului de securitate“ a declarat Hans Blix.

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe Ari Fleischer a reacţionat la declaraţiile lui Hans Blix spunînd: "Problema cu armele care sînt ascunse este că nu le poţi vedea. Prin urmare, vom continua să aştepăm, pentru a vedea ce vor găsi inspectorii în Irak. Noi sîntem absolut siguri că acolo există arme".

Şeful inspectorilor ONU şi Mohammed ElBaradei, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică urmează să prezinte joi Consiliului de securitate o evaluare a declaraţiei privind arsenalele irakiene trimisă Naţiunilor Unite de autorităţile de la Bagdad.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG