Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Procesul, care a durat mai puţin de o zi, a fost calificat de criticii regimului de la Ashgabat drept unul care aminteşte de condamnările din perioada stalinistă a anilor 30 şi care urmăreşte de fapt eliminarea opoziţiei politice.

Sentinţa a fost anunţată printr-o apariţie la televiziune de însuşi preşedintele Nyazov, care a spus, între altele, că au fost respinse cererile de condamnare la moarte a lui Şikmuradov pentru că numai Allah poate lua viaţa cuiva. Duminică, Boris Şikmuradov a recunoscut public, tot într-un material difuzat de televiziunea de la Ashgabat, că a participat împreună cu alte persoane, la un complot împotriva lui Nyazov, însă a spus că se afla sub influenţa drogurilor.

În cadrul aceleiaşi apariţii televizate, fostul şef al diplomaţiei turkmene a afirmat că opoziţia politică din ţara sa este o bandă de criminali. Potrivit guvernului din Turkmenistan, la 25 noiembrie maşina blindată a şefului statului a fost atacată la Ashgabat cu focuri de armă. Preşedintele Nyazov a scăpat nevătămat.
XS
SM
MD
LG