Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Băsescu a arătat că Bucureştiul este "o piaţă uriaşă" pe seama căreia Termoelectrica îşi reglează pierderile de la nivel naţional. Potrivit liderului PD, modernizarea sistemului de distribuţie ar pune Termoelectrica "într-o dificultate extraordinară", pentru că n-ar mai putea utiliza spaţiul Capitalei pentru regularizarea pierderilor.

În sfârşit, în opinia liderului PD, modernizarea sistemului ar duce la o diminuare cu 30 la sută a facturilor plătite de populaţie, în condiţiile în care preţul mediu al gigacaloriei ar rămîne acelaşi.

La ultima videoconferinţă cu prefecţii, prmierul Adrian Năstase şi-a manifestat opoziţia faţă de contorizare, afirmând că în acest fel pierderile Termoelectrica ar trebui platite de către stat, cu banii pe care în cele din urmă iar lua tot de la populaţie. Analiştii remarcă faptul ca Năstase nu a evocat nici o clipă şi posibilitatea eficientizării prin restructurare a societăţii Termoelectrica – unul din marile monopoluri de stat ale României – şi, în acelaşi timp, mare producător de pierderi.
XS
SM
MD
LG