Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Washington-ul şi Londra şi-au prezentat punctele de vedere înainte ca astăzi şefii inspectorilor ONU pentru dezarmare, Hans Blix şi Mohamed El Baradei, să facă o primă evaluare a acestei declaraţii în faţa Consiliului de Securitate. După prezentarea celor doi inspectori, secretarul de stat Colin Powell şi amabasadorul american la ONU, John Negroponte, ar urma să prezinte poziţia oficială a Washington-ului pe această temă.

Purtătorul de cuvânt al casei Albe, Ari Fleischer, a afirmat că preşedintele George W. Bush este nemulţumit de faptul că declaraţia irakiana nu oferă informaţiile necesare despre armamentele sale de distrugere în masă, aşa cu au cerut Naţiunile Unite.

La Londra, ministrul britanic de externe Jack Straw a afirmat că declaraţia irakiană nu este versiunea “deplină şi completă” a programelor de înarmare ale Bagdadului, conform cerinţelor Consiliului de Securitate În declaraţia respectivă, transmisă ONU la 7 decembrie, Irakul susţine că nu posedă nici un fel de armament de distrugere în masă.
XS
SM
MD
LG