Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


La conferinţa de presă care a precedat deschiderea summitului, premierul danez Anders Fogh Rasmussen, a cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii, a confirmat că se doreşte încheierea negocierilor cu toţi aceşti zece candidaţi, dar a avertizat că nu este obligatoriu să fie zece ţări invitate în 2004.

Referindu-se la prelungirea negocierilor prin cereri suplimentare ale unor candidaţi, premierul danez a avertizat că nu se va mai acorda “Nici un ban în plus”. Ne-invitarea unui candidat pentru 2004, nu va însemna încetarea procesului de aderare, ci amînarea pentru anul 2007, a adăugat Rasmussen.

Referindu-se la concluziile sperate ale summitului în privinţa celorlalţi trei candidaţi, adică Romania, Bulgaria şi Turcia, premierul danez a spus: “Romaniei şi Bulgariei sper să le putem da un semnal pozitiv, să le confirmăm sprijinul nostru pentru ambiţia lor de a adera în 2007”. În cazul Turciei, premierul Danemarcei a spus că speră o soluţie de compromis cu celelalte ţări membre, în chestiunea începerii negocierilor de aderare.
XS
SM
MD
LG