Linkuri accesibilitate

Liderul separatist Igor Smirnov are probleme cu poliţia austriacă


Agenţia oficială de presă de la Chişinău a relatat că şeful administraţiei de la Tiraspol, Igor Smirnov a fost reţinut duminică pe Aeroportul Internaţional de la Viena şi transportat la una din secţiile de poliţie din capitala austriacă unde s-ar fi aflat timp de cîteva ore.

În legătură cu acelaşi incident, agenţia rusă de ştiri Itar Tass citează autorităţile de la Tiraspol cu explicaţia că a fost vorba cităm “de chestiuni tehnice – privind necesitatea verificării vizei Schengen din paşaportul rusesc” al lui Smirnov. Potrivit aceleiaşi surse, după verificări, liderul transnistrean a fost lăsat să plece şi s-a dus în Germania la tratament”. Oficialităţi transitrene au mai spus că viza pe paşaportul rusesc i-a fost acordată lui Smirnov “de ambasada la Chişinău a unei ţări europene”.

Potrivit Itar Tass, autorităţile Republicii Moldova cred că incidentul ar putea fi legat de faptul că ministerul moldovean de externe a cerut anul trecut misiunilor diplomatice străine să nu acorde vize de intrare liderilor transnistreni.
XS
SM
MD
LG