Linkuri accesibilitate

Blocul reformist UDMR: actuala conducere a partidului neglijează interesele maghiarimii


Preşedintele Blocului Reformist din cadrul UDMR, deputatul Toro Tibor, a afirmat cu prilejul congresului extraordinar de la Cluj al acestei platforme, că, în ultima perioadă, "comunitatea maghiară a fost degradată la statutul de votant etnic, cu libertatea de a vota, dar nu şi de a alege". Totodată, liderul Blocului Reformist a declarat că actuala conducere a UDMR nu reprezintă aşa cum ar trebui interesele maghiarimii din Transilvania.



Din acest motiv el a anunţat că la congresul UDMR va propune nu mai putin de 288 de amendamente la statutul Uniunii, printre care reducerea la două a numărului de mandate ale preşedintelui UDMR, impunerea unei structuri unitare a puterii de decizie, precum şi modificarea puterii de decizie a celor două foruri din cadrul UDMR, Consiliul Reprezentanţilor Unionali şi Consiliul Consultativ.

Alti lideri ai Blocului Reformist din UDMR au mai declarat că maghiarii trebuie să aibă un mesaj autonom în ceea ce priveşte politica externă.

"Nu este o soluţie ca politica externă a maghiarimii din Transilvania să fie cuprinsă întotdeauna în căruţa politicii externe a Guvernului României, pentru că acest lucru s-ar putea să nu servească interesele maghiarimii", a afirmat preşedintele Blocului Reformist, deputatul Toro Tibor. La rîndul său, deputatul UDMR de Bihor, Szilagy Zsolt, membru în Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, a apreciat că autonomia discursului şi existenţa unui un mesaj propriu în politica regională şi externă ar fi de natură să ofere mai multă putere Uniunii şi comunităţii maghiare.
XS
SM
MD
LG